Klassiske flødeboller med kokos
6 flødeboller
Glutenfri
Hjemmelavede klassiske flødeboller med kokosmel på toppen.
Mums hvor jeg dog holder af en god hjemmelavet flødebolle. Denne udgave minder mig i den grad om klassenstime eller børnefødselsdage, hvor der blev delt flødeboller rundt i klassen. Denne udgave er helt klassisk i en lækker, hjemmelavet kvalitet.
Ingredienser
Chokoladeskaller
300 g god mørk chokolade
FLØDEBOLLESKUM
125 g hvidt sukker
50 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
35 g vand
70 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
Bunde
50 g ren rå marcipan
1 nip havsalt
I øvrigt
50 g kokosmel
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i flødebolle silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.
FLØDEBOLLESKUM
Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld chokoladeskallerne med skum.
Bunde
Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.
Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.
I øvrigt
Varm forsigtigt overfladen af chokoladen. Fx med en bunsenbrænder. Drys med kokos.
Tips
Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.