Klassiske flødeboller med kokos

6 flødeboller
Glutenfri

Hjemmelavede klassiske flødeboller med kokosmel på toppen.

Mums hvor jeg dog holder af en god hjemmelavet flødebolle. Denne udgave minder mig i den grad om klassenstime eller børnefødselsdage, hvor der blev delt flødeboller rundt i klassen. Denne udgave er helt klassisk i en lækker, hjemmelavet kvalitet.

Ingredienser

Chokoladeskaller

300 g god mørk chokolade

FLØDEBOLLESKUM

125 g hvidt sukker
50 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
35 g vand
70 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

Bunde

50 g ren rå marcipan
1 nip havsalt

I øvrigt

50 g kokosmel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i flødebolle silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.

2
FLØDEBOLLESKUM

Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld chokoladeskallerne med skum.

3
Bunde

Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

4
I øvrigt

Varm forsigtigt overfladen af chokoladen. Fx med en bunsenbrænder. Drys med kokos.

Tips

Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.