Efterårs linser

Efteråret er for alvor ovre os og det betyder vi skal varme os i sofaen med tæpper, varmt at drikke og masser af dejlig kage.

Her har jeg tilføjet lidt ekstra efterår og varme krydderier til den klassiske linse.

Ingredienser

MØRDEJ

120 g flormelis
300 g kage hvedemel
1-2 tsk cake factor
150 g smør, blødt
4 æggeblommer

VANILJECREME

4 æggeblommer
2 tsk vaniljepulver
40 g lyst rørsukker
40 g maizena
4 dl sødmælk

I ØVRIGT

100 g mørk chokolade
kakaopulver

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Kom flormelis, mel og cake factor op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
VANILJECREME

Rør æggeblommer, vanilje, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Tag cremen af varmen og kom cremen i en frysepose eller en sprøjtepose og sæt på køl til cremen er kølet helt af. Se hvordan vaniljecremen laves her.

3
I ØVRIGT

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og fordel den i 6 små tærteforme (9 cm i diameter). Udstik ligeledes 6 mørdejslåg, der passer til formene. Fordel vaniljecremen i de små tærter. Pensl kanterne med en smule vand og placér lågene herpå. Bag linserne ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lad linserne køle en smule før de befries fra tærteformene.

Temperér chokolade. Smør et lag chokolade på hver linse og drys med kakao. Lad chokoladen sætte sig.

Tips

Prøv at røre cremen op med mandel– eller hasselnødnougat for at gøre den endnu mere efterårslækker. Så snart cremen tages af varmen kommes 50-75 g nougat i og røres rundt. Fortsæt med opskriften herfra.