Flamberet banankaramel

1 glas
Glutenfri

Jeg ELSKER alt bagværk, søde sager, desserter osv. med banan. Bananer giver bare en fantastisk naturlig sødme!

Her er opskriften på den absolut nemmeste bananpuré på flamberede bananer.

Brug puréen til chokolade, som topping på is, i tærter, i moussekager og meget mere. Det er bare skønt at have et glas på køl til enhver lejlighed.

Ingredienser

FLAMBERET BANANkaramel

4 modne bananer
100 g lyst rørsukker
75 g smør
1 økologisk citron, skallen heraf
1 tsk vaniljepasta
1 dl mørk rom

Fremgangsmåde Udskriv

1
FLAMBERET BANANkaramel

Skræl og halvér bananerne. Kom sukker på en pande og lad smelte. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør, citronskal og vanilje. Når det hele er smeltet til en karamel, kommes bananerne på panden og det hele vendes sammen. Tilsæt herefter rom og lad det simre i et par sekunder og sæt derefter ild til (husk at slukke emhætten) og lad det flambere. Kom derefter bananerne op i en blender sammen med 2 spsk af væsken og blend det til en fin puré. Kom puréen i et glas og lad det køle før låget lukkes til. Opbevares på køl.