Konfektbarer med marcipan, cake factor og nougat
6 barer
Glutenfri
Er det overhovedet jul uden en masse mængde konfekt? Ikke hvis I spørger mig i hvert fald.
Disse er med den lækreste varme og dybe smag af nougat og cake factor.
Ingredienser
CHOKOLADESKALLER
30 g kakaosmør
guldstøv
250 g god gold chokolade
Fyld
1 håndfuld hasselnødder
60 g hasselnødnougat
1 nip havsalt
60 g ren rå marcipan
1 tsk cake factor
Pynt
krymmel
Fremgangsmåde Udskriv
CHOKOLADESKALLER
Temperér kakaosmør og bland op med guldstøv. Brug en pensel og sprøjt tilfældigt i en By Ditte Jule chokoladeform, lille. Lad kakaosmørret sætte sig kort.
Temperér chokolade. Hæld chokoladen i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.
Fyld
Hak nødder mellemgroft.
Smelt forsigtigt nougat i en gryde eller i en mikrobølgeovn. Lad den køle kort. Kom den letafkølede nougat i en sprøjtepose. Fyld nougaten i chokoladeskallerne og lad den sætte sig kort. Fordel de hakkede nødder i skallerne. Drys med salt.
Ælt marcipan og cake factor godt sammen. Udrul i 4 mm tykkelse og skær dem til, så de passer i chokoladeskallerne. Placér et marcipanstykke i hver chokoladeskal.
Luk barerne med den overskydende chokolade. Den skal tempereres på ny. Stil formen på køl til chokoladen har sat sig helt. Bank barerne ud.
Pynt
Brug den sidste overskydende chokolade til at sætte krymmel fast.
Tips
Disse kan selvfølgelig også sagtens laves med mandelnougat. Du kan også lave tre af hver i formen.