Konfektbarer med marcipan, cake factor og nougat

6 barer
Glutenfri

Er det overhovedet jul uden en masse mængde konfekt? Ikke hvis I spørger mig i hvert fald.

Disse er med den lækreste varme og dybe smag af nougat og cake factor.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

30 g kakaosmør
guldstøv
250 g god gold chokolade

Fyld

1 håndfuld hasselnødder
60 g hasselnødnougat
1 nip havsalt
60 g ren rå marcipan
1 tsk cake factor

Pynt

krymmel

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér kakaosmør og bland op med guldstøv. Brug en pensel og sprøjt tilfældigt i en By Ditte Jule chokoladeform, lille. Lad kakaosmørret sætte sig kort.

Temperér chokolade. Hæld chokoladen i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

2
Fyld

Hak nødder mellemgroft.

Smelt forsigtigt nougat i en gryde eller i en mikrobølgeovn. Lad den køle kort. Kom den letafkølede nougat i en sprøjtepose. Fyld nougaten i chokoladeskallerne og lad den sætte sig kort. Fordel de hakkede nødder i skallerne. Drys med salt.

Ælt marcipan og cake factor godt sammen. Udrul i 4 mm tykkelse og skær dem til, så de passer i chokoladeskallerne. Placér et marcipanstykke i hver chokoladeskal.

Luk barerne med den overskydende chokolade. Den skal tempereres på ny. Stil formen på køl til chokoladen har sat sig helt. Bank barerne ud.

3
Pynt

Brug den sidste overskydende chokolade til at sætte krymmel fast.

Tips

Disse kan selvfølgelig også sagtens laves med mandelnougat. Du kan også lave tre af hver i formen.