Syren flødeboller
12 flødeboller
Glutenfri
Årh hvor holder jeg dog utrolig meget om friske syrener. De dufter så skønt og pryder naturen så smukt i lilla nuancer.
Jeg er så heldig at have syrener i min nye have. Og nok er jeg endnu ikke flyttet ind, men jeg har allerede været i haven og hente syrener op til flere gange. Jeg har blandt andet lavet hjemmelavet syrensirup og –saft, som begge dele er brugt i disse sommerlige hjemmelavede flødeboller.
Ingredienser
Bunde
50 g hasselnødder uden hinde
50 g mandler uden hinde
50 g usaltede grønne pistacienødder
1 tsk vaniljepasta
1 tsk bagepulver
50 g mandelmel
100 g æggehvider
1 nip havsalt
200 g lyst rørsukker
CHOKOLADESKALLER
600 g god hvid chokolade
lilla kakaosmør
FLØDEBOLLESKUM
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
2 tsk syrensirup
70 g syrensaft
140 g past. æggehvider
2 spsk hvidt sukker
I øvrigt
friske syrenblomster
Fremgangsmåde Udskriv
Bunde
Rist hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddende skaller. Hak hasselnødder, mandler og pistacienødder groft i en minihakker. Bland vanilje, bagepulver og mandelmel i en skål. Rør æggehvider, salt og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og melblandingen i æggehviderne, og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad bunden køle af i kageringen.
Udstik 12 bunde med en By Ditte Julie udstikker, så de passer til flødebolleformene.
CHOKOLADESKALLER
Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i to flødebolle silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladerne, og stil på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.
FLØDEBOLLESKUM
Kog sukker, glukosesirup, sirup og saft op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 2 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld chokoladeskallerne med skum – husk der skal være plads til en bund i hver.
Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødebollerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig.
I øvrigt
Befri flødebollerne ud af formen. Pynt med friske blomster – sæt dem evt. fast med en smule af den overskydende chokolade.
Tips
Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.
Til disse syren flødeboller har jeg brugt hvid chokolade indfarvet med lilla for at fuldende syren-temaet. Er du i tvivl om, hvordan du indfarver chokolade kan du evt se denne video, hvor jeg indfarver med pulverfarve eller denne, hvor jeg indfarver med indfarvet kakaosmør.