Jule cookies med appelsin, pistacienødder og hvid chokolade

Julen er skudt igang, og jeg elsker det! Jeg håber, at jeg får julet en masse her i december. Dog synes jeg tiden pt løber lidt fra mig… Sidste år lavede jeg en julekalender fyldte med juleopskrifter her på bloggen til jer, den sætter jeg på igen, så I ikke skal lede efter opskrifterne i år – dermed en ny opskrift til jer hver dag i december plus en masse nye. Nogle dage vil I få 2 opskrifter pr. dag 😉 Det er jo jul, og dermed en lille gavebod! hoho 🙂

Mine jule cookies med appelsin, pistacienødder og hvid chokolade kommer fra min “grundopskrift” på cookies. Du kan til hver en tid bytte nødder og chokolade ud med dine yndlings ingredienser.

Jule cookies
Ca. 25 stk.

125 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg, str. M/L
1/4 tsk salt
180 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
100 g god hvid chokolade
80 g usaltet pistacienødder
80 g syltet appelsinskal

Kom smør, rørsukker og vaniljesukker op i en skål, og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt ægget og salt, og sigt herefter hvedemel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Hak chokoladen og pistacienødder groft, og ælt det i dejen sammen med syltet appelsinskal. Placer klumper af cookiedejen med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. Jeg placere 9 klumper på hver bageplade ad gangen (de flyder nemlig ud). Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. De skal være gyldnede i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.

De kan sagtens fryses ned – så lav gerne dobbelt position, og hav altid lidt lækre cookies i fryseren, hvis gæsterne skulle komme lidt uanmeldt her i julen:).

DEL
VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.