Ein smuttur til Vonpommern og Usedom // Mini bryllupsrejse – del 1

Sponsoreret – denne tur er planlagt af Vorpommern.de og Usedom.de

Ein smuttur til Nordtyskland med min mand under armen i hele 4 dage uden børn. Første gang det nogenside er sket! Nørj det har været helt fantastisk at være Ditte og Marck igen og kunne snakke sammen uden 100 afbrydelser og nyde hinandens selskab.

Ingen af os har været i Nordtyskland. Marck har nærmest kun set den tyske motorvej og jeg selv har kun set Berlin og nogle få byer lige over grænsen. Som I har kunne læse i mit tidligere indlæg – “Ein smuttur” til Tyskland – så kendte jeg ikke rigtigt til Nordtyskland og hele regionen Vonpommern og øen Usedom. Jeg siger det allerede nu – vi har set en helt ny side af Tyskland og vi blev meget forelsket!!!!

FREDAG

Da vi ankom til Tyskalnd skulle vi ud og besøge et gods, godset Zinzow som har sit eget brænderi, driver får og vandbøfler. Vi blev vist rundt i den smukke natur, præsenteret for historien i familien og hele deres drift i brænderiet og med dyrerne, hvilket er ret specielt at de driver vandbøfler! 

Det bedste ved hele denne oplevelse var at få lov at smage løs fra deres brænderi! Nørj nogle lækre likører og gin de laver! OG så var det Annegret, (som eget godset), som havde fået sin søster til at fortælle lidt om, hvem jeg var! Hvilket gjorde Annegret var gået i køkkenet og havde bagt familien æblekage med æbler fra haven. Det var simpelthen så sødt og ikke mindst spiste vi kagen i den VILDSTE stue på godset. Tænk vi blev lukket helt ind i familiens private gemakker!

Kagen smagte dejligt, virkelig 🙂 Meeeeeen generelt for det søde køkken i Tyskland mangler de søde køkken lidt smag. Det smager meget af det sammen.

Deres have var virkelig smuk – sikke en natur! Særligt naturen er Nordtyskland kendt for og den skal jeg lige love for SMUK!

Herefter gik turen til Gutshaus Stolpe. Stedet ligger lige ned til floden Peene, også er det familieejet, og den sjæl og kærlighed der er til stedet mærkes med det sammen, og det er virkelig noget af det vi faldet for ved stedet! Ikke nok med her er smukt og meget enestående, så har stedet en gourmetrestaurant og har haft en michelin stjerne. Det var en helt igennem fantastisk oplevelse og vi begge var blæst bagover! Så smukt og lækkert mad.

Vi blev vidst rundt på stedet og fik set alle de mange muligheder steder kan tilbyde. Her blev vi præsenteret for deres bryllupsmuligheder (lidt sjovt, når vi lige er blevet gift) – og stedet havde lige de lokaler vi havde ledt efter.. Tænk at kunne holde sit bryllup her! (lørdag morgen under morgenmaden kom alle gæsterne langsomt til morgenmad og Marck og jeg tænkte med det samme “ej den oplevelse ville vi gerne have givet vores gæster”). Ja, ja, vi må lege med tanke om at komme tilbage om 12,5 år og holde kopperbryllup her 😀 Keep dreaming Ditte.

NU SKAL I BARE se den overdrevet lækre menu vi fik om aften på stedes gourmetrestaurant! WAUW WAUW WAUW !!!!! En aften vi vil huske!

Vi er meget forelsket i dette sted, og kunne uden tvivl godt finde på at komme tilbage! Tak for en skøn oplevelse Gutshaus Stolpe.

LØRDAG

Lørdagen starter lidt komisk! Dette er ingen kritik, men jeg kan ikke skrive dette indlæg uden ærlighed (sponsoreret eller ej). Vi skulle på havørne-vandring i Peenetal. Personligt er jeg ligeglad med fugle og hele den oplevelse, men faktisk glædet jeg mig til at se den specielle natur, som Peenetal byder på, idet området er mere eller mindre omgivet af vand, og det har dræbt meget af naturen, men det har sat liv i ørnene og fuglene i området (faktisk det største område i europa med ørne), idet de bedre kan bo i de nøgne træer.

Naturen var vanvittig smuk!

Nu til det komiske i denne tur. Hverken Marck eller jeg har vandre outfit, og tænkte heller ikke som sådan vi skulle have det med, når nu de vidste vi ikke var de typer 😀 Meeeeen da vores guide Hr. Günther (navnet siger alt) toner frem i det vildeste outfit og samtlige af de andre i gruppen er udstyret med det vildeste vandret outfit og fotoudstyr, står vi VIRKELIG i kontrast til opgaven! HAHAHA 😀 Shit vi har grint meget af det her! Men en god oplevelse, når alt kommer til alt.

Hvem siger ikke, at vandretøj og sko ikke kan se sådan ud (se billede herunder). Ja, vi spørger bare !! 😀

Efter vandring og frokost  på  Stolper Fährkrug, som er byens ældste bygning tog vi til Gutshof Liepen, som er et Wellness Hotel (Gutshaus). Her stod den på wellness og afslapningen!

Stedet holder en Bayersk aften (en slags oktoberfest) – mine ord “en prutte-bøvs-fest”! Store fadøl, store patter og dårlig mad – og alt kom til at passe perfekt på aftene. Jeg er slet ikke til sådan noget dårlig buffet (med ordet dårlig mener jeg mad, som står og bliver varmet hele tiden og ikke smager af særlig meget). Sikke en fest de holdte – vi listede stille roligt efter maden og nød hinandens selskab.

 

Fortsætte følger ….

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Hej Ditte. Dette er en perfekt tur for min kæreste, især havørne vandring (me – NOT so much ?), men hvordan kommer man med på de vandringer og finder information om det? Håber du har tid til at hjælpe. Knus fra Rikke

    1. Hej Rikke – du kan ringe til Tysk Turist information her i danmark, og snakke med dem – de kan hjælpe dig og kender til min tur.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.