5 sandheder om mig – af Marck Topgaard

Det er blevet sandhedens time i ugens mandagstanker. Jeg har nemlig lokket min kære mand, Marck Topgaard: min klippe, min store kærlighed, min bedste ven, og NU også min instahusbond, til at dele 5 sandheder om mig. Jeg har givet ham 100% frie tøjler til at fortælle jer, hvordan han oplever mig – på gode og på knap-så-gode dage. Forhåbentligt er der flest af de gode – fingers crossed 😉

Vil lige sige, at jeg har skrevet indlægget. Jeg interviewede Marck – men ingen finpolering fra min side.

Læn jer tilbage og få et smil på læben.

Da Ditte spurgte, om jeg havde lyst til at dele 5 sandheder om hende, set fra mit synspunkt, anede jeg helt ærligt ikke, hvad jeg skulle fremhæve. For hvad er interessant og uinteressant for jer at læse om. Jeg ønsker heller ikke at udstille min kone for meget. Lidt privatliv skal vi trods alt også have, meeeeeen her kommer 5 ting om hende, som jeg elsker ved hende og som er det, der også giver mig spænding i hverdagen. 

1) Ditte som rodehovede

Ditte er lynhurtig til at sætte spørgsmålstegn ved andres rod rundt omkring i huset, men hun vil ikke indrømme, at det faktisk er hende, som roder allermest!!!!

Der er Ditte-ting overalt i huset. Man kan simpelthen ikke træde ind i et rum uden, at der er et kagespor af den ene eller den anden slags – om det er en bageform, der kommer flyvende ud af bryggersskabet, når man åbner det; kagebøger i stakkevis i et hjørne på Alberts værelse, fotogrej i stuen. Og det er til trods for, at Ditte altid har været et ordensmenneske og elsker, når vores hjem er pænt og ryddeligt. Førhen har hun ikke kunne smække benene op i sofaen om aftenen, hvis ikke hele køkkenet skinnede og huset var ryddet op. Den Ditte ser jeg ikke så meget til længere… Nu bliver adskillige opgaver prioriteret før oprydning og rengøring – og heldigvis for det. Køkkenet sejler, når jeg kommer hjem fra arbejde, men jeg ELSKER det! YES du læste helt rigtigt, jeg elsker det faktisk – alene af den grund, at hun ikke kan pege så meget fingre af mig mere. 😉 – Så kan jeg læne mig lidt tilbage.

2) Den pressede Ditte

Når Ditte bliver presset på den ene eller den anden måde (vi kender alle sammen en opbrugt tålmodighed i ulvetimen…), så har hun en evne til at skyde irritationen eller bekymringen videre. Jeg kan tit sidde med en følelse af at være den ansvarlige, som skal finde på en løsning, selvom det faktisk er Ditte, der er ramt af panikfølelsen. Det er samme evne, som gør Ditte til den fødte leder, fordi hun netop uddelegerer opgaver – selv i pressede situationer. Det er bare ikke altid, at jeg føler mig helt fair behandlet, men sådan er det jo at være mand og hustru. Man støtter hinanden i godt og ondt – sagde jeg, og ønsker god husfred.

3) Dittes engelsk-kundskaber

Der er mange ting om Ditte og hendes mod og drive, som jeg kunne pointere, men noget hun skal have særligt ros for er hendes mod på at tale engelsk – på trods af, at hun faktisk er knap så god til det. Uanset hvor i verden, vi er, har hun aldrig holdt sig tilbage, men på bedste vis kastet sig ud i at fortælle, anbefale og tale med alt og alle. Det har givet os mange gode grin sammen, for der kommer til tider virkelig mærkelige gloser ud af munden på hende. På én af vores rejser ville Ditte fx gerne fortælle en rejseguide om vores tur i vandet på en tømmerflåde. Hun fortalte: “We are sitting fast over there!” Du kan næsten godt gætte, hvad hun ville sige fremfor det, hun rent faktisk fik sagt, ik’? En anden gang, hvor vi var ude og snorkle, og hun ville fortælle andre på stranden, hvad vi så derude, sagde hun: “There are lots of fish out there; we saw a seapaddel” Vi andre kender en seapaddel som en turtle på engelsk, men det er underordnet for Ditte 🙂 Meeeen men! Jeg bliver nødt til at sige, at Ditte og jeg har rejst utrolig meget, og det er altid Ditte, de forstår og Ditte, som får os rundt i verden derude. Det tager jeg hatten af for og siger samtidig tak for alle de gode grin.

4) En ny Ditte

Da Ditte og jeg mødte hinanden var vi begge nyuddannede, og jeg har derfor altid kendt Ditte som advokatsekretæren og hende, som var usikker på sig selv og sine egne evner. Men jeg har mødt en helt ny side af Ditte, og jeg forstår slet ikke, hvordan hun kunne trives med sekretærjobbet førhen. I dag er jeg sammen med en kvinde, som tror på sig selv, og som stråler af energi og glæde dagen lang. Hun har fået et helt nyt drive.
Når vi sidder om søndagen og taler ugens planer kort igennem, så kan jeg tabe pusten over hendes kalender og alt det, hun har sat sig for at nå i løbet af ugen. Oftest tænker jeg: ”det når hun aldrig”… Men det nye drive og hendes store lyst til det, hun laver, gør, at hun kommer igennem ugen gang på gang. Også selvom jeg til tider møder Ditte fra punkt 2 😉

happy Ditte

5) Ditte som morgenmenneske

Jeg beundrer det overskud Ditte står op med hver eneste morgen. Hun er alene med børnene hver morgen, da jeg møder uhyre tidligt på arbejde. På 1,5 time formår Ditte at starte børnenes dag på bedste vis. Hun får både alle i tøjet, kreeret pandekager, råhygget om morgenbordet, børstet tænder, slukket de værste ildebrande, og til sidst afleveret børnene i børnehave. Det er jeg dybt imponeret over. Jeg ved selv, hvor træt man er om morgenen, og jeg nyder virkelig, at jeg bare kan stå op og suse ud af døren uden at forholde mig til hverken bleer eller håropsætning. Derfor må jeg simpelthen hylde min dejlige kones overskud.

vores boere

God mandag herfra Marck Topgaard – ps. nu som rigtig instahusbond 😉

DEL
VISSKJUL Kommentarer (16)
 1. Nu ser vi hende også aflevere børn ret sent. Måske ikke den samme morgen med pandekager og gruppekram hvis de skulle afleveres 7.20

  1. Jamen så ser vi da bort fra punkt 5, for den ros har hun da ikke fortjent fra sin mand. Ja undskyld, men forstår simpelthen ikke dit behov for denne kommentar.

  2. Jeg tror såmænd hun ville gøre det samme, om det så var klokken 5 om morgenen 😉
   Jeg tror ikke, at det for Ditte handler om tidspunktet, men om ritualerne og hyggen med børnene.

   1. Hvor er du sød Julie. Du har ret – for mig handler det nok også om, at jeg ikke ser det som noget særligt at lave bananpandekager til morgen. Om det er det eller en havregrød er næsten det samme 🙂

    1. Jeg beundrer din tankegang og dit overskud til at gennemføre det 🙂 Bananpandekager, havregrød eller ristet toastbrød – jeg er sikker på at det smager lige godt, så længe det er i selskab med mooaar 😉 <3

 2. Bare lige et kæmpe LIKE fra mig til dig / jer ❤️
  Jeg er vild med din IG og den energi du udstråler igennem skærmen ❤️ og til Marck !!

 3. Ej hvor er det et fint indlæg!
  Jeg må sige at det virkelig virker til at I har et rigtig godt ægteskab og det er bare så skønt at følge. I giver god inspiration til os andre

 4. godt formuleret Marck elsker dine svar på de 5 ting om din dejlige kone – jeg er vild med jeres drillerier på stories når de dukker op så ser man lige dig Marck i baggrunden thi hi – elsker den form for humor – i dejlig familie skøn at følge – tak for jer

 5. Ved ikke om jeg har kommenteret herinde før, men jeg læser med en gang i mellem og må sige, at dette var måske det bedste (ikke-kage-relaterede) indlæg til dato! ❤️

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.